Godkjent aktivitet - prøv deg på turorientering!

Brakkesyk?
Prøv deg på turorientering!
Dette er en aktivitet som er gir fysisk aktivitet og frisk luft, og hvis man følger helsemyndighetenes retningslinjer, så er dette ok!
Les mer om hvordan du kommer i gang her - Askeladden kan bli levert hjem til deg!

2019-05-20
gunnarped
Du kan bestille konvolutt med alle kart hjem til deg - send e-post til askeladden@asker-skiklubb.no

Du får tilsendt faktura!

Hvis du registrerer dine postbesøk, kan du konkurrere med naboen om hvem som tar flest poster - du kan også samle poeng for skolen din - jobben din osv

Det er pr 25. mars satt ut 90 poster (inkludert 30 vinterposter)
 
Askeladden turorientering ble etablert som Norges første (og kanskje verdens første?) turorientering 22. mai 1966. I løpet av få år ble opplegget veldig populært, og flere arrangører kom til. Turorientering er en fin måte å komme seg ut i skog og mark, eller nærmiljø, og det er en fin måte å bli kjent med Askerbygda!

1. Turorienteringspakken
For å prøve seg på turorientering må du ha orienteringskart med årets poster. Kjøper du Askeladdens turorienteringskonvolutt får du med hele 13 kart for områder fra kysten i Asker til Askers høyeste punkt på Bergsåsen. Du kan også kjøpe enkle kart i PDF-format fra turorientering.no/asker. Kartene er i A4 og A3 format, og kan skrives ut hjemme.  Enkelte kart er gratis, bl.a. for Hvalstrand der postene ligger ute til 1. juni, og Semsvann der postene først blir tilgjengelig i høst. På hvert kart er det markert et antall poster, med runde ringer, trekanter eller firkanter. Sjekk datomerkingen for de forskjellige symbolene på hvert enkelt kart, firkantene gjelder vinterpostene som ligger ute fra ca 1. desember.
Turorienteringskonvolutten får du bl.a. kjøpt hos G-Sport/Intersport, NaKuHel, Norli og ARK i Asker sentrum og på Holmen, og Plantasjen i Asker og Landøya.