Teknikk for foreldre - nye datoer for kurs i klassisk 9. og 16. februar

Vi har nå fått påfyll av snø, så da "snur vi oss rundt" og gjennomfører det utsatte foreldrekurset i klassisk. Oppmøte Solli skistadion. Tidligere påmelding gjelder fortsatt, men si fra om du ikke kan delta.

2021-12-19
RagnvaldLier

Klassisk-kurset holdes onsdag 9. og onsdag 16. februar, på Solli fra kl 1900-2030. Oppmøte skistadion. Flytting av lokasjon kan bli aktuelt ut fra snøforhold.

Instruktører på kurset er klubbens egne trenerressurser, under ledelse av juniortrener Anders Håkenrud og engasjert teknikktrener Jonas Aalberg. Deltakeravgift per kurs er 250,-

Målgruppe: Skiforeldre som ønsker bedre basisferdigheter.

Hvorfor gjør vi dette? Langrennsgruppa har god rekruttering og mange skiglade barn på trening. Samtidig ønsker vi å holde på utøverne våre godt opp i ungdomsklassene, og vi tror foreldreengasjement er vesentlig for å få dette til. Vi ønsker også å senke terskelen for å delta i langrennsgruppa. Vi vet av erfaring at gleden av å gå på ski gjerne øker når teknikk og ski "sitter". Derfor har klubben også regelmessig gjennomført basis-kurs for foreldregruppa om smøring av ski.

Generelle spørsmål om kurset kan rettes til gruppestyret ved Ragnvald Lier; epost: asklangrenn.kommunikasjon@gmail.com , tlf: 412 15 1485

Smøretips for foreldrekurs i klassisk 9. februar:

Vært blir nok omlag som i dag, muligens et par grader varmere på dagen.

Det er stabilt klisterføre på Solli, og gode muligheter for bra feste om man gjør en liten jobb i forkant. Foreslår følgende hvor punkt 4 og 5 er viktigst:

1. Fjern gammel smurning

2. Vask smøresonen (skirens)

3. Puss smøresonen med sandpapir (gjør at festesmurningen sitter bedre). Ikke nødvendig å pusse siste 2-4 cm. i endene av smøresonen.

(punkt 1 -3 kan også droppes)

4. Grunnklister: Enten grønn sprey (la tørke 15-20 min før neste lag smurning, dvs. punkt 2) eller syltynt lag med blå klister som varmes inn med strykejern (sett skia ut 10 min for avkjøling før neste lag smurning. Tips: la klistertuben ligge i innetemperatur i forkant av bruk slik at den er myk = enklere å legge på.

5.    Legg på et lag med lilla klister (feks Swix) evt. universalklister, feks Swix VM Universal (evt. to tynne lag av hver, men det er igrunnen ikke nødvendig med kombo mtp. kurset). Bruk gjerne strykejernet til å jevne smurningen. Husk at smøresonen for klister er noe kortere enn for voks, og legg gjerne et noe tykkere lag i «tråkket» enn i for- og bakkant av smøresonen, dvs. der du trykker ned skien ved fraspark

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

Desember